Hétfőtől ismét látogathatjuk kórházban levő betegeinket

Megosztás

Jövő héttől feloldják a látogatási tilalmat az egészségügyi intézményekben.

Újabb lépés a szabadabb életért: a hétfői naptól a kórházainkban feloldjuk a látogatási tilalmat – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. Ahogy mi is írtunk róla, az országos tiszti főorvos ismertette, hogy csütörtökre 780 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 51 beteg. Kórházban 1836 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 212-en vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus legfiatalabb áldozata egy 43 éves férfi volt szerdán. 

A leghatásosabb és célzott fegyverünk a koronavírussal szemben az oltás. Aki regisztrál, rögvest tud időpontot foglalni. A tegnap meghirdetett 199 ezer Pfizer-vakcina-időpont felét ma délre lefoglalták. A mai napon 64 800 Moderna-vakcina, holnap 55 200 AstraZeneca-oltóanyag érkezik Magyarországra. Utóbbi szállítmányból a második körös oltásokat végzik majd

– mondta Müller Cecília. A tiszti főorvos ezután jelentette be, hogy 

HÉTFŐTŐL ÚJRA LÁTOGATHATÓK A KÓRHÁZI BETEGEK.

Müller Cecília azonban kérte, hogy csak egészséges emberek látogassák a betegeket.

A látogatás feltétele a védettségi igazolvány. További feltételek, hogy egy napon egy beteget egy fő látogathat, és maximum egy órát tölthetnek együtt

– részletezte a tiszti főorvos. 

Müller Cecília elmondta, az indiai mutáns jelenlétét még mindig nem mutatták ki Magyarországon. A tiszti főorvos részletezte, hogy jelenleg 1720 aktív koronavírusos gondozott van a szociális otthonokban, közülük 618-an vannak kórházban. Az otthonokban élők közül húszezer ember már meggyógyult, a nemzetközi adatok szerint a koronavírusban elhunytak 41 százaléka szociális otthonok lakója volt – tette hozzá. 

A tiszti főorvos zárógondolatként kiemelte: most a fiatalokon sor, nekik kell felvenniük az oltást. Mint mondta, továbbra is az egyéni védelemben hisz, a védőoltás pedig az egyetlen megoldás. Hozzátette: a védőoltás azoknak is javasolt, akik már átestek a fertőzésen, mert hosszabb távon nyújt biztonságot.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője elmondta, hogy a szerdai napon a rendőrök

  • 379 esetben intézkedtek maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt,
  • 71 esetben szegték meg a kijárási tilalmat,
  • 48 alkalommal intézkedtek átutazó személyekkel szemben.

(Index.hu)

Kapcsolódó cikkek